Джъстин Бийбър - отново на върха

Джъстин Бийбър отново превзе класациите.

Певецът издаде осми албум

Проектът звучи взривоопасно ретро

Наскоро канадският певец  Джъстин Бийбър издаде осмия си проект  "Justice" /"Справедливост" и веднага оглави класацията на албумите на Billboard.  Изпълнителят зае първо място и в класацията за сингли на Billboard Hot 100 с песента "Peaches".  Досега само корейската група група  " BTS" и певицата Тейлър Суифт едновременно са заемали горните места на двете основни американски класации. 

Певецът Бийбър постигна този връх въпреки творчески неудачи, лични проблеми, пандемия и обвинения в плагиатство. 

В наскоро пуснатия филм за  Джъстин Бийбър - "Justin Bieber: Seasons" - отново се напомня, че той е идолът на Били Айлиш, като и на цяло поколение момичета. В края на филма Айлиш заема точно същото място в съзнанието на младите хора, което Бийбър е заемал в тях преди десет години: звезда в която публиката вижда отражение на своите чувства и стремежи.

Албумът "Justice" излезе точно година след предишния, "Changes" /"Промени". 

"В момент, в който има толкова много сбъркани неща на нашата съсипана планета, всички ние желаем изцеление и справедливост за човечеството", пише певецът в анонса, с който обявява новата си работа. Той обяснява, че целта на албума е да даде с музиката си утеха на хората и те да се свързват посредством нея, за да се чувстват по-малко сами в този сложен момент.

"Страданието, несправедливостите и болката могат да накарат хората да се чувстват безпомощни. Музиката е чудесен начин да си напомним, че не сме сами. Тя може да е възможност да се свържем с другите. Знам, че не мога да премахна несправедливостите, просто правейки музика, но знам също, че ако всеки от нас свърши своята част от работата, използвайки собствените си качества в услуга на тази планета, това ще е начин да се сближим и да се чувстваме обединени. Аз изпълнявам малка чест от това – моята част", пише още певецът.

Джъстин Бийбър е включил взривоопасно количество ретро в песните. Някой чува в парчето "Deserve You" ехото на Фил Колинс, а друг се опитва да различи "Off My Face" от "Scar Tissue" на "Red Hot Chili Peppers". Цялата централна част на албума е направена в цветовете на 80-те години. Парадоксално е, но е в духа на днешното време.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес