Диана Костадинова от Рударци: Доктор Емилова спаси дъщеря ни от хватката на диабета

Диана (вляво) и дъщерята Ана.

От 14 години семейството е последовател на лекарката

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 46 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

В медицинския център на д-р Емилова идваме като във второ наше семейство, споделя Диана. От години тя е последовател на лекарката и изпълнява нейната програма, адаптирайки я към своя ритъм на служебни и семейни ангажименти. Професията й на зъботехник е натоварена и свързана с обездвижване, затова е щастлива, че е открила плодолечението и чудодейните му ефекти и така е дала здравословен ритъм на живота си.

Постиженията на Диана се споделят и от съпруга й, който също посещава центъра редовно. За първи път дошъл като придружител на жена си, но още на третия ден бил спечелен от плодолечението. Приобщена е и дъщеря им Ана, която през 2018 г. направила първата си програма заради установено преддиабетно състояние - със значително увеличени над нормалните нива инсулин стойности. Стреснати от диагнозата, родителите били решени на всичко, за да избегнат кошмарната болест. Момичето започнало да пълнее и се чувствало отпаднало. Съветите на официалната медицина били да се предприеме диета с повече месо и месни продукти, но от лекциите на д-р Емилова Диана знаела, че този път няма да ги извади от хватката на диабета.

Момичето останало 12 дни на плодове и чай (според броя на своите години) под стриктното наблюдение на лекарката. За сметка на свалените килограми започнало да трупа увереност, че ще се справи с болестта, а родителите с радост виждали подобрението на Ана. В медицинския център консултантът Веселин Станков подготвил за нея индивидуална схема на хранене за всеки ден след захранването. Започнала да си носи в училище плодове, зеленчуци и приготвена у дома постна храна. Ефектът изпълнил с радост цялото семейство, когато след няколко месеца изследванията на Ана в медицинския център показали нормални нива на инсулин и заедно с екипа викали ура.

Като разказва родителските перипетии, Диана се пали в желанието колкото се може повече майки, бащи, баби и дядовци да научат за постигнатото от д-р Емилова в лечението и профилактиката на диабета. Резултатите не бива да се зачеркват с лека ръка, казва жената. Убедена е, че много семейства имат подобен проблем и когато в тинейджърска възраст наследниците им започнат да напълняват или да имат различни оплаквания, свързани със симптомите на диабета, могат да открият спасение в плодолечението и здравословното хранене.

През годините Диана е променила постепенно семейното меню. По-рано на трапезата имали сирене и кашкавал почти към всяко хранене, месо, сладкиши. Жената натрупала десетина килограма след раждане, била засегната от често срещани при съвременния натоварен човек болести - повишено кръвно налягане, главоболие, безсъние, хроничен синузит и др. Страдала от упорита алергия с обриви по цялото тяло и болки. Приемала различни медикаменти, но с увеличаване на броя им вместо оплакванията на Диана да отзвучават, те се увеличавали и кръгът добивал фатални очертания.

Промяната започнала още с първото 22-дневно гладуване на жената преди 14 години. То преминало много леко и ефектите от плодолечението се усетили веднага. Не съм била гладна нито за миг, докато правя програмата през годините, споделя Диана. През няколко часа се приемат плодове или чай с мед, а организираните в медицинския център двигателни активности и други занимания са толкова богати и според всяко предпочитание, че не оставят и минута за скука. Всяка година жената прави дълго гладуване, често посещава медицинския център, където понякога провежда захранването. Всеки понеделник за нея е ден на разтоварване- на плодове и чай или вода.

Семейството спазва препоръките на д-р Емилова за здравословно хранене. Консумират много плодове, зеленчуци, бобови храни, ядки. Отглеждат домати и други култури в градината си. Сред любимите ястия са пиперки, пълнени със зеленчуци и булгур, хумус и др. Месо слагат на трапезата по празничен повод и заради гости. Съпругът на Диана има фирма за производство на месни продукти и деликатеси от доста години. Но бизнесът съвсем не е пречка да бъде убеден последовател на д-р Емилова.

Диана разказва, че от известно време мъжът й създал вегетарианска линия стоки, която се радва на увеличаващ се интерес. Убедена е, че добрата храна ще бъде все по-интересна за всички, приели грижата за здравето на близките хора като израз на всеотдайна любов.

Често споделя с приятели как д-р Емилова е променила живота на семейството и е помогнала той да се изпълни с повече радост и енергия. За лекарката преди години са научили от приятелски семейства и на свой ред също разказват за програмата на близки хора. В медицинския център откриваш не само здраве, но и добра енергия, която остро липсва във всекидневието, казва Диана. Мястото е изключително и с възможността да направиш за себе си най-добрата профилактика и да се предпазиш от сериозни болести.

 

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Хумус (1 порция)

Продукти: 80 г нахут, 2 суп. лъжици сусамов тахан, по 1 щипка морска или хималайска сол, сладък червен пипер и кимион, сокът от 1/2 лимон, няколко стръкчета магданоз, 50 мл студена вода.

Приготовление: Нахутът се сварява добре и се прецежда. Към него се прибавят таханът, лимоновият сок, подправките и водата. Пасира се до гладка смес и се сервира, поръсен с червен пипер и наситнения магданоз.

 

Рецепта на сътрудник Пламен Иванов

Шейк с ананас

300 мл соево мляко, 100 г ананас, 1 бр. обелено киви и 1 фурма с отстранена костилка се блендират до гладка смес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве