Димитров: Уважавам Агаси, защото е искрен

Григор Димитров отговори на комплиментите, с които го обсипа неговият „супертреньор“ Андре Агаси след втората му победа в Мелбърн. Тенисистът призна, че не прави дългосрочни планове за представянето си на Аустрелиън оупън, а се концентрира върху всеки следващ съперник поотделно. Ето какво каза българинът след мача с Томас Фабиано.

- Може би днес ви беше по-лесно от първите два мача...

- Беше страхотен ден. Щастлив съм. Беше много облекчаващо да знам, че ще играя в часа, който беше предвиден благодарение на покрива. Получи се страхотна битка. Условията тук са отлични за тенис и за мен остана само да играя добре. Не се опитвах да пресилвам нещата, оставих мача да се развие. Сервирах стабилно, движех се добре по корта. Това са плюсовете, а сега вече гледам към следващия съперник.

- За разлика от предишни години, сякаш този път няма такива очаквания към вас...

- Да, страхотно е. Сякаш никой не ме познава. Положението е такова, каквото е. Аз мисля само за съперниците, гледам ги един по един. Започнах турнира страхотно, вече имам няколко победи и се надявам да продължа по същия начин. Опитвам се да се фокусирам върху нещата, които аз самият трябва да направя.

- Следващият ви съперник Франсес Тиафоу е изгряващ талант. Какво можете да кажете за него?

- Страхотно момче, постоянно се забавляваме в съблекалнята. Всички го обичат. Той се представя наистина добре особено от началото на тази година. Направи силни мачове и спечели добри победи тук в Мелбърн. Определено е опасен съперник. Очаквам да е развълнуван, защото този мач ще е нещо ново за него. Но и на мен няма да ми е лесно.

- Какво означава присъствието на Андре Агаси за вас? За какво си говорите с него?

- Благодарен съм му дори за времето си, което отделя за мен. За мен това е най-ценното нещо. Той седи в ъгъла ми, прекарва по осем-десет часа на ден с мен. Това е огромен плюс. Уча много от него, не само на корта, но и извън него. Той е минал по този път преди мен, правил е всичко това. Мисля, че е наясно как се чувствам по време на мач или след него. С него се говори много лесно. Никога не съм виждал човек, който може да говори по толкова различни теми. В един момент става въпрос за бизнес, а в следващия той ми казва: „Помниш ли онзи бекхенд по диагонала?“ това показва как работи мозъкът му. Той е много искрен и не се страхува да казва мнението си. Именно затова всички го уважават. Особено аз, защото също обичам да съм директен. Обичам, когато ми казват хубави неща, но същото така оценявам човека, който ми дава градивна критика.

- Преди две години загубихте от Рафаел Надал на полуфинала тук. Как сравнявате сегашната си форма с представянето тогава?

- Трудно е да се правят такива сравнения. Една от най-големите ми цели като тенисист е да играя по-добре във всеки следващ мач, да надграждам в течение на турнира и да завърша силно. Мисля, че засега всичко върви добре. Върша си работата, щастлив съм да видя резултатите като тази чиста победа днес. Чувствам се добре физически и психически. Смятам, че съм готов за следващия кръг. Не знам какво ще стане, но в момента имам причини да гледам позитивно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт