Димитър Любенов отказа да бъде разпитан за ескорта от полицаи

Димитър Любенов отказа да бъде разпитан за ескорта от полицаи. С разпит на свидетели продължи делото срещу двамата полицаи, обвинени, че са ескортирали Любенов преди фаталната катастрофа на околовръстното шосе в София през септември 2022.

При удара загина френски гражданин. Полицаите Любка Гечева и Георги Малински са с обвинения за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и неоказване на помощ при катастрофата.

Любенов, който е обвинен, че при инцидента е карал с висока скорост и след употреба на забранени вещества, трябваше да бъде разпитан, но той отказа да отговаря на въпроси в съдебната зала. Той и защитникът му излязоха с принципно становище Любенов да не дава показания, за да не уличава себе си.

През месец май прокуратурата даде на съда двамата полицаи, станали известни след катастрофа миналия септември. При инцидента Любенов караше с висока скорост и след употреба на забранени вещества. Колата му удари друг автомобил, при сблъска почина френски гражданин, а съпругата му пострада тежко.

Мъжът бе арестуван, а после стана ясно, че той е имал ескорт от полицаи, на които, по думите му, е платил 200 лева. Става дума за униформените - Любка Гечева и Георги Малински.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право