Димо Момиров: Имаме съдия в Шампионска лига, а дадоха мача на Вълков

Ръководството на „Левски“ не остана безучастно след разразилите полемики около червения картон на Едвин Джеси от ЦСКА в края на първото полувреме. На сайта на „сините“ се появи видео с различен ъгъл на ситуацията, заснета с камера на клуба, а не телевизионна. На кадрите се вижда как ганайският полузащитник удря с дясната си ръка капитана на символичните домакини в лицето. Това обаче остана незабелязано при множеството телевизионни повторения, тъй като техните камери бяха позиционирани в Сектор А, а тази на „сините“ е зад вратата откъм сектор Б.
Правилникът също е на страната на 26-кратните шампиони по този казус – „червен картон се дава за удар или опит за удар с ръка или крак (ритане) на друг състезател“, а в същата подточка се казва още „също важи и за „удар в главата на състезател“.Бившият шеф на родните рефери Димо Момиров изрази възмущение от назначението на Владимир Вълков за главен съдия на дербито „Левски“ – ЦСКА. Доскорошният съдийски наблюдател призна, че е нелогично двубой от такъв характер да бъде поверен на неопитен арбитър, когато разполагаме с шестима международни.
„Червеният картон беше пресилен – анализира Момиров спорните моменти при успеха на „сините“ с 1:0. – Иван Горанов първо задържа Едвин Джеси за бедрото, а след това се опита да го прегърне. Реакцията на играча на ЦСКА бе опит да се отскубне. Максимумът е жълти картони за двамата. Грешката на Вълков бе, че се консултира с четвъртия съдия Ивайло Стоянов.“
А за гола на „Левски“ Момиров също има съмнение: „Далеч по-ясно се вижда в тази ситуация удара на Паулиньо с ръка. Като цяло много погрешно назначение. Имаме шестима международни арбитри, както и такъв, който получава наряди за групите на Шампионската лига и елиминациите в Лига Европа (б.а Георги Кабаков). Трябва да е ясно, че Вълков не е млад съдия. Такива мачове винаги се дават на най-опитните.“
Момиров е скептичен, че въвеждането на системата ВАР ще промени коренно ситуацията в родния футбол.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.