Директорът на АДФИ: Не мога да кажа дали разликата в тълкуването на Закона за хазарта отговаря на нормативите или не

Директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) Георги Начев. Снимка: Денислав Стойчев

210 млн. лв. повече са щели да влязат в хазната в периода 2014-2019 г., ако дружествата, опериращи частните лотарии и игри със залози, са внасяли данък по същите правила, при които го е правил държавния Български спортен тотализатор.

Това заяви на брифинг директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) Георги Начев.

Очаква се сумата да нарасне, след като бъдат извършени по-точни проверки, тъй като в момента са получени прогнозни числа от Държавната комисия по хазарта, обясни Начев. Окончателните резултати ще бъдат готови след около месец.

Снимки: Денислав Стойчев

За периода 2014-2019 г. приходите от внесени държавни такси от частните оператори са над 500 млн. лв.

Не мога да кажа дали разликата в тълкуването на Закона за хазарта отговаря на нормативите или не, ще излезем със становище след като проверката приключи окончателно, допълни Начев.

Разликата между първата проверка, постановена от финансовия министър Владислав Горанов в Държавната комисия по хазарта, на 16 декември 2019 и по-късно изисканата от специализираната прокуратура с досъдебно производство, е, че е удължен с една година периодът на проверката. Вместо от 2015 г. се проверяват всички постъпления от 2014 г. насам, като са включени допълнително и вноските за социално отговорно поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес