Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

Дискусия как младите да станат успешни предприемачи

Евродепутатът Андрей Новаков и кметът Димитър Николов  участваха в дискусия „Европейски възможности за младите предприемачи в Бургас“. Те разясниха пред младите хора финансовите възможностите, които предоставя ЕС за иновации и стартиране на бизнес, от които могат да се възползват иницативни хора, стремящи се към кариерно развитие.

Подробно бяха представени опциите на  новата програма „Алеко“, чийто финансов ресурс възлиза на 1 млн. евро.  Тя е насочена към младите предприемачи и бе приета от ЕК по предложение на евродепутата Андрей Новаков.  Чрез нея до 200 души от Европа и България ще имат възможност да пътуват до страни като САЩ , Сингапур и Израел, да придобият опит в големи компании и след завръщането си в родината да го приложат, като създадат свои фирми.

„Бургас е най-точният пример, с който може нагледно да се илюстрира какво може да се случи с европейски средства и инициативен и предприемчив управник“, заяви по време на срещата Андрей Новаков.

В дискусията взеха участие зам.-кметът по Европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, зам.-областният управител проф. Севдалина Турманова, проф. Милен Балтов от БСУ и младите предприемачи в IT сектора Петко Георгиев и Емил Праматаров.

Дискусията е част от проявите, включени в програмата на „Дни на Европа“, които организира Областен информационен център – Бургас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.