Дмитрий Песков: С новите санкции САЩ елиминират конкуренцията от Русия

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи новите санкции на САЩ срещу Русия като враждебни действия, чиято цел е изтласкването на Москва от пазара, предава TACC.

„Тези действия са враждебни, да кажем така – неприятелски, непредсказуеми, и – разбира се, продължават на нанасят щети и в без това намиращите се в жалко състояние двустранни отношения“, заяви Песков пред журналисти в Москва.

Според него, „тук може да се види факторът на недобросъвестната конкуренция, нечестната конкуренция“. Песков предполага, че санкциите са „опит с непазарни методи, методи, които влизат в разрез с нормите и принципите на международната търговия, да бъде изтласкан от пазара основният конкурент на американските производители“.

„Продукцията на руския военно-промишлен комплекс е не просто конкурентна, а най-често свръхконкурентна“, подчерта говорителят на руския държавен глава.

По думите му, въведените в четвъртък мерки са „не просто нови санкции, те бяха обявени предварително“.  „Американските анонсират, след това обявяват за втори път, а след това вече въвеждат санкции, за да имат време на анализират заплахите и да минимализират рисковете, които несъмнено възникват с действията на Вашингтон“, категоричен бе Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия