Добрички ученици създадоха интерактивна игра "Търси се България"

Отбори тръгват на лов за знания из градските забележителности

Интерактивна образователна игра, посветена на 3 март, създадоха ученици от 9 и 10 клас от Частната гимназия по туризъм "Райко Цончев" в Добрич. Чрез достъп до безплатно мобилно приложение, качено на сайта на Регионалния исторически музей, от 20 до 27 февруари в "Търси се България" могат да се включат отбори от приятели, съученици и семейства, които по забавен начин ще решават различни задачи, свързани с историята и културата на града.

Участниците ще трябва да обходят 14 символни места в Добрич и да открият отговорите на различни загадки, обясни идейният двигател на проекта - Надежда Иванова от РИМ. В музея в градския парк, например, отборите ще трябва да разгледат корабно оръдие от Руско-турската война и да определят теглото му.

Пред храма "Св. Георги" задачата ще е да открият и заснемат кобилица, която е елемент от възрожденската архитектура. Сред останалите обекти в играта са библиотеката, Художествената галерия, Възрожденското училище и др.

"Търси се България" ще приключи на 27 февруари, а ден по-късно ще бъде излъчен отборът призьор, изминал маршрута за най-кратко време и дал най-много верни отговори. Първенците ще бъдат наградени от община Добрич с екскурзия до с. Кайнарджа, където през 1774 г. е бил подписан мирния договор между Русия и Османската империя, ознаменувал края на поредната война между двете държави

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони