Договор за сътрудничество сключиха в Свищов Стопанска академия „Д. А. Ценов” и СУ „Йордан Йовков” – Русе

Ректорът на Стопанска академия „Димитьр А. Ценов”– доц. д-р Марин Маринов бе домакин на работна среща с ръководството на СУ „Йордан Йовков”, гр. Русе. В Свищовската академия гостуваха директорът на училището Кремена Кръстева, зам.-директорът Силва Василева и Светлина Колева – учител целодневна организация на учебния ден в начален етап.

Срещата, която се проведе на 12 септември 2024 година, бе по инициатива на ръководството на СУ „Йордан Йовков” във връзка със заявеното намерението да се стартира обучение по професия „Медицински секретар” през учебната 2025/2026 година, като за тази цел се подготвя разкриването на паралелка в русенското средно училище. От страна на домакините, в работната среща участваха представителите на катедра „Застраховане и социално дело” – доц. д-р Пламен Йорданов (ръководител катедра ЗСД и ръководител на МП „Социален мениджмънт”) и доц. д-р Николай Нинов (преподавател и ръководител на МП „Здравен мениджмънт”). 

Директорът на училището – Кремена Кръстева подчерта, че изборът на Стопанска академия „Димитьр А. Ценов” – Свищов не е случаен, а е напълно логичен предвид извършеното от тяхна страна предварително проучване и установеното репутационно ниво на катедра „Застраховане и социално дело”, в портфолиото на която над 15 години се предлага и извършва качествено обучение в ОКС „магистър” по програма „Здравен мениджмънт”.

С цел изграждане на необходимия капацитет за провеждане на обучение по професия „Медицински секретар”, по време на работната среща, между СА „Д. А. Ценов” – Свищов и СУ „Йордан Йовков” – Русе, бе подписан договор за сътрудничество и съвместна дейност, в който са трасирани основните насоки на бъдещото партньорство в областта на учебната, научноприложната, културната, спортната и други дейности от взаимен интерес за двете образователни институции.

В хода на срещата бяха обсъдени и конкретни стъпки и срокове, свързани с подготовката на типов учебен план за професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация.

Срещата завърши с протоколна снимка, размяна на рекламни материали на двете образователни институции, както и покана за участие в официалното откриване на новата учебна година в СУ „Йордан Йовков”, гр. Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони