Доживот за пастрок, убил бременно момиче

Осъденият на доживотен затвор Йовчо.

Потвърдена присъда на втора инстанция

Йовчо удушил 17-годишната Мария и хвърлил тялото ѝ в кладенец

Ревнувал я, че чака близнаци и ще се жени

Доживот ще търка наровете 45-годишният Йовчо Стоянов за убийството на 17-годишната му доведена дъщеря, бременна с близнаци. Тежката присъда бе потвърдена от Апелативния съд в Бургас, след като такава бе издадена и от Окръжния съд в Ямбол.

Престъплението бе извършено на 12 август 2021 г. в ямболското село Недялско. Във фаталния ден Мария била сама с втория ѝ баща Йовчо. След като момичето изчезнало, приятелят ѝ Янчо подал сигнал в полицията. Младият мъж забелязал, че стаята на Мария е разхвърляна, а по лицето и ръцете на пастрока ѝ има пресни следи от одрасквания с нокти. Янчо открива тялото на бременната му годеница в запустял кладенец накрая на селото. Ден след това полицията задържа Йовчо. Криминалисти установили, че Мария е била удушена, в устата ѝ било напъхано бельото ѝ, била сложена в чаршаф и трупът ѝ бил хвърлен в пресъхналия геран.

Местни хора са категорични, че вторият баща на Мария имал сексуални мераци към нея. Смятат и, че от ревност пастрокът не е могъл да преживее факта, че Мария била бременна в третия месец, при това с близнаци и щяла да се жени.

До последно Йовчо твърдял, че не е извършил убийството и е претендирал за провеждането на ново разследване за разкриване на автора на престъплението и лицата, които са го набедили.

Основавайки се на доказателствата, съдът е приел, че по категоричен и несъмнен начин е доказано, че подсъдимият е автор на деянието. “Реализираните в последователност действия от подсъдимия и техния характер показват, че той не просто е искал да убие пострадалата, а да ѝ причини страдание. Същият е имал съзнанието, че действа с особена жестокост, както и че умъртвява пострадалото лице по особено мъчителен начин, т. е. квалифициращите признаци на деянието са обхванати от умисъла на дееца. Умъртвявайки жертвата - доведената си дъщеря, подсъдимият е бил наясно и с това, че момичето е бременно”, пише в акта на апелативния съд. Йовчо е осъден да заплати 270 000 лева кръвнина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право