Домовете в Сингапур продължават да поскъпват

Сингапур

Ниските лихви помагат на пазара

Расте интересът към предградията

Цените на жилищата в Сингапур са нараснали през третото тримесечие на 2020 г. с 0,8% спрямо предходното, показват данни на Градския съвет за преустройство. Това се дължи както на ниските лихви, така и на огромните стимули на правителството за икономиката. За да смекчи последиците за икономиката от Covid-19, правителството предостави стимули на стойност 100 млрд. сингапурски долара (73,3 млрд. щатски долара).

“Имотният пазар остана устойчив”, коментира Кристин Сун, ръководител на изследванията и консултациите в компания на пазара на имоти. “Пазарните нагласи може да продължат да се подобряват, а търсенето на имоти може да остане силно през следващите месеци”, допълва тя.

Повишаването на средните цени на жилищата се дължи до голяма степен на поскъпването на имотите в предградията и на тези извън първокласните квартали, които са много търсени. “Има траен ръст на цените в предградията, защото новите жилищни проекти са пускани на по-високи цени”, коментира Никълъс Мак, ръководител на изследванията и консултациите в друга компания за имоти.

Мерките, разрешаващи на купувачите на жилища в Сингапур да отлагат вноски по кредити и премахващи глобите за строителните компании, които искат удължаване на крайните срокове за завършване на проектите, също са подкрепили пазара.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти