Домусчиев хвали „орлите“

Кирил Домусчиев, собственикът на „Лудогорец“, похвали тима след рекордната за клуба победа в Европа. Шампионът на България разби „Крусейдърс“ със 7:0 в първия си мач в евротурнирите за новия сезон и направи реванша в Северна Ирландия повече от протоколен.

"Добро начало за новата трибуна! Без гол в нашата врата и победа при откриването на новата придобивка на „Лудогорец“ и феновете на футбола!", написа в своя профил във фейсбук президентът на „зелените“ Домусчиев.

Срещата бе и дебют за наставника Пауло Аутуори начело на „орлите“ в Европа.

„Поздравявам играчите, много добър мач – заяви бразилецът. - Преди неговото начало нищо не беше решено и не ни беше лесно. Пресирахме през цялото време и бяхме организирани както в защита, така и в нападение. Доволен съм и се надявам да продължим по същия начин.“ Така след първите си два мача с българския първенец, статистиката на наставника е повече от впечатляваща – две победи, суперкупа на България и голова разлика 8:0.

До момента най-голямата победа на „Лудогорец“ в Европа пък бе 4:0 над „Дюделанж“ през 2014 година. №1 по този показател от родните тимове обаче е „Левски“ - 12:2 над „Рейпас“ от 1976 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ