Доналд Тръмп предупреди Техеран да не убива протестиращите заради сваления самолет иранци

Не забравяйте, че света и САЩ ви наблюдават, напомни американският държавен глава на близкоизточната страна

Доналд Тръмп предупреди Иран да не убива протестиращи, които недоволстват заради свалянето на граждански самолет, като министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър остави отворена вратата за разговори с Техеран без предварителни условия, предава AFP.

Предупреждението на Тръмп дойде, когато иранският режим се изправи пред предизвикателство от поредни улични протести, стигнал до ръба на войната със САЩ с поредица от размяна на удари между двете страни

"До лидерите на Иран - НЕ УБИВАЙТЕ ПРОТЕСТИТАЩИТЕ СИ! Вече арестувахте и погубихте хиляди. Не забравяйте, е светът и най-вече САЩ ви наблюдават.Пуснете отново интернет и дайте свобода на репортерите. Спрете да убивате прекрасния си ирански народ!", написа американският държавен глава в Туитър.

В интервю за CBS министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че Тръмп все още желае да проведе разговори с лидерите на Иран. "Ние сме готови да седнем и да обсъдим без предварителни условия нов път напред, поредица от стъпки, чрез които Иран да се превърне в по-нормална страна", заяви Еспър.

Коментари

Задължително поле