Гръцки ферибот с 383 души на борда е поставен под карантина

Няма положителни проби за коронавируса от изследваните до момента полицаи

Кайли Дженър произвежда дезинфектант за болниците в Калифорния 22-годишната риалити звезда и майка й Крис Дженър се обединиха с конгломерата „Coty“

Кметът на Стара Загора дари кръв

ВМРО се обърнаха към банките с призив за солидарност

Калоян Паргов: Грижата за хората трябва да бъде в центъра на всички мерки в кризата

БНБ ще изиска от банките единни правила за частен мораториум върху плащанията по кредити

Депутати дариха 2000 лева на видинската болница

Шофьор на линейка падна пред аптека и почина

Премиерът Борисов: Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция

Ако не ни убие коронавирусът, извънредното положение ще го направи

Раздават маски в автобусите на градския транспорт във Варна

Личните лекари в Банско са смутени от твърденията, че са укривани случаи на заразени хора

Търсят нова дата за България – Унгария

Заловиха издирван от Италия наш рекетьор

До 10 000 лв. ще струва на общините всеки километър път без винетка

Между 5 и 10 хиляди лева на километър ще струва поддръжката на един километър от републиканската пътна мрежа на общините, които решат да стопанисват шосета до крайни квартали и близки селища, така че да не се плаща винетка за тях. Това обясни по време на заседанието на Националното сдружение на общините в Република България кметът на Троян Донка Михайлова. Към момента са водени устни разговори с представите на пътната агенция, но няма писмено описани условията, при които държавното ведомство ще предоставя за стопанисване тези пътища на общините, стана ясно на заседание на НСОРБ.

Според кметът на Димитровград Иво Димов е необходимо централите институции да провеждат консултации преди да анонсира решенията си.

Председателят на УС на НСОРБ – кметът на Велико Търново Даниел Панов информира колегите си, че е изпратил писмо до регионалния министър Петя Аврамова и ръководството на пътната агенция с настоятелното искане правилата, при които част от републиканската пътна мрежа ще бъде освобождавана от винетни такси, да бъдат публично оповестени, да са ясни и еднакво валидни за всички граждани. Въпрос на преценка на общините и общинските съвети е дали ще се възползват от предложените условия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.