До 2 години няма да има място за заводи (обзор)

Бойко Борисов инспектира изграждането на АМ “Европа” и изрично подчерта “една теменужка не искам да се смачка”.

“Да се преместят теменужките”, разпореди той при инспекция на строителството на АМ “Европа”

Премиерът Бойко Борисов подкара и електрокар. Това се вижда от поредното клипче, което качи във фейсбука си.

“От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха голи поляни”,заяви той при посещението си в Икономическата зона София-Божурище.

Премиерът спря джипа при завод за мебели, който трябва да стане най-големият в страната.

"Инвестиция за над 100 милиона евро! Казвам го за тези, които говорят, че нямало инвестиции. Не само че не си отиват инвеститорите, но надграждат. До 2 години няма да има свободно място за заводи”, доволен акцентира премиерът. Борисов заедно с вицепремиера Томислав Дончев, Владислав Горанов и Николай Нанков разгледаха новата логистична база на компанията JYSK в индустриалната зона. Докато пътуваха, Борисов показа на спътниците си родната си къща. Както и поляната, на която си е играл като дете.

След като се повози на електрокар из халетата на мебелен завод в Божурище, Борисов отново подкара джипа - този път в посока Драгоман, за да инспектира връзката със Сърбия - изграждането на АМ “Европа”. Тогава Борисов се обърна към Нанков: “ТОЛ-системата е печатница на пари, да се въведе по-бързо. Искам да вдигам доходите”.

При проверката на строителството на магистралата Борисов каза: “Ей така най-обичам - от една поляна, път да стане. “Теменужките обаче трябва да преместим”, информира го Нанков. А Борисов му отговори: “С еколозите ще говориш, една теменужка не искам да се смачка. Всичко да се измести”.

Коментари

Задължително поле