До 680 евро на месец за двустаен в София

Наемите в столицата варират в много широки граници.

Разходите за дом не трябва да надвишават 30% от дохода

“Изток” е най-скъпият квартал

Наемите на жилищата в София варират в много по-широки граници в зависимост от района и състоянието на имота, казват брокери. Най-търсени от наемателите са двустайните жилища с една спалня и всекидневна.

Столичният квартал “Изток” е най-скъпият район в София за наем на двустаен апартамент. Там наемите на такъв имот са средно 680 евро на месец. Това означава, че наемите на някои жилища са значително по-високи от тази средна стойност, а други са по-ниски. Най-евтино е наемането на апартамент в “Надежда”, където средният наем на двустайно жилище от 420 евро. Сред по-достъпните квартали са “Овча купел” и “Дружба”.

“Лозенец” и “Хладилника” са сред районите в столицата с високи наеми - съответно средно 630 евро и 615 евро на месец. Но наемът на всеки конкретен имот зависи от обзавеждането, етажа, изложението, наличието на голяма тераса и т. н.

При избора на имот под наем хората трябва добре да преценят финансовите си възможности, съветват брокери. Всеки иска да живее в просторен апартамент на централно място, но е добре наемът заедно с разходите за битови сметки да не надхвърля 30-40 на сто от доходите на наемателя. В противен случай изплащането на месечния наем може да стане твърде трудно за наемателя. Заради високите наеми много млади хора не могат да си позволят сами да наемат апартамент и затова често двама или трима души разделят разходите си за жилище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти