Дубов се нареди до Серафим Бързаков

Владимир Дубов изравни постижението на треньора си в националния отбор Серафим Бързаков и за трети път бе удостоен за пояса „Дан Колов“ на едноименния турнир по свободна борба в „Асикс Арена“. Двукратният световен вицешампион взе 4 убедителни победи, за да ликува с титлата при 61-килограмовите. В най-инфарктната среща той успя да измъкне 6:2 срещу грузинеца Гогава, след като губеше с 0:2. „Надявам се така силно да се боря и на европейското в Русия следващия месец - заяви Дубов – Все пак в кариерата ми още няма титла от голямо първенство.“

А носител на пояса „Никола Петров“ стана еврошампионът Тарек Абделслам.

Египтянинът с наш паспорт триумфира с титлата при 87-килограмовите, като още на старта в категорията записа една от най-бързите победи - повали с технически туш за 36 сек японеца Секигузи. После взе още три победи.

При жените за най-добра състезателка бе обявена Тайбе Юсеин , която сякаш възкръсна на турнира. Двукратната световна вицешампионка бе като фурия, за да ликува след два технически туша с титлата в категория до 62 кг. Националката имаше период, в който бе изпаднала в психологическа криза, от която започна да излиза през пролетта на миналата година. Тогава на европейското тя спечели сребро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт