Дузпа в продължението спаси "Арсенал"

Дузпа в продължението спаси "Арсенал" от грешна стъпка при гостуването на "Бърнли". Тогава защитникът Джеймс Тарковски фаулира Аарон Рамзи. Нарушение, което коства точката на домакините. При дузпата звездата на "артилеристите" Алексис Санчес не сбърка. Голът прати "Арсенал" сред първите четири тима в класирането. Изпреварени бяха "Тотнъм" и "Ливърпул", които завършиха наравно в двубоите си срещу "Уест Бромич" (1:1) и "Челси" (1:1).

А "Бърнли" продължи черната серия срещу "Арсенал". Тимът от едноименния град няма успех над именития си съперник от 1974 г. насам. Въпреки поражението тимът, който е воден от Шон Дайк, е седми в класирането с 22 точки.

Далеч назад с 10 по-малко е "Евертън", който продължава да затъва. "Карамелите" бяха разбити при гостуването си на "Саутхямптън" с 1:4. Така в рамките на четири дни тимът от "Гудисън Парк" получи девет гола в своята врата. В четвъртък "Евертън" загуби по срамен начин домакинството си на "Аталанта" в Лига Европа - 1:5. "Саутхямптън" също се възползва от кризата в тима от Ливърпул. Разпасаната команда на Дейвид Ънсуърт вече е само на две точки от изпадащите отбори във Висшата лига. Там ги пратиха голове на Душан Тадич, Чарли Остин на два пъти и Стивън Дейвис. Голът за "Евертън" бе дело на Гилфи Сигурдсон. Въпреки успеха в лагера на „Саутхямптън“ са със смесени чувства.

„Сезонът до този момент е разочароващ за нас – каза Дейвис, капитанът на „светците“. - Трябваше да спечелим повече точки. Опитваме се да подобрим играта си, защото заслужаваме да сме по-напред в класирането. Резултатите ни не са справедливи спрямо това, което показваме."

"Саутхямптън" е на десето място с 16 точки.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят