На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Дуисбург страда от български шофьори Паркират безразборно, не плащат глоби...

…и 4 794 акта с глоби за година

В Дуисбург страдат от българи и румънци, които паркират колите си безразборно, а после не плащат наложените им глоби. Кметът на града търси помощ от федералните власти, пишат германски издания.

В Дуисбург нарушенията са толкова много, а извършителите – толкова дръзки, че властите са принудени да взимат непопулярни решения. Коли с българска и румънска регистрация масово паркират неправилно, а шофьорите им дори не разполагат със задължителните застраховки „Гражданска отговорност“.

Властите признават, че срещат „сериозни затруднения“ да идентифицират нарушителите, за което кметът на града Зьорен Линк е уведомил и Сдружението на германските градове и общини, посочва електронното издание RP online.

Само м.г. са издадени 4 794 акта за глоби на автомобили с българска и румънска регистрация. От тях само 369 са били платени, а останалите 4 425 наказателни дела е трябвало да бъдат прекратени. В Дуисбург живеят общо 21 000 българи и румънци, а колите им отдавна са обичайна гледка по улиците на града, пише „Аахенер цайтунг“.

Кметът Линк иска съдействие от федералните власти в Германия и настоява да се сключат двустранни споразумения с двете източноевропейски държави, за да се улесни обменът на данни за собствениците на моторните превозни средства.

Германия има подобни спогодби с Холандия и Швейцария, уточнява „Дер Вестен“. Ако властите получат достъп до системата, в която се съхраняват личните данни на собствениците на МПС, нарушителите по-лесно ще бъдат издирвани и санкционирани. Кметът на Дуисбург настоява също да се затегнат изискванията за пререгистрация на автомобилите с чужди номера.

Агенция ДПА цитира шефа на правния отдел в кметството Паул Бишоф, според когото, собствениците на автомобили с чужди номера са длъжни до 6 месеца да ги пререгистрират. Този срок трябва да бъде съкратен, а глобите за нарушителите – увеличени, настоява още кметът Линк.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

 1. Не само Дуисбург, а цяла Европа страда от българските и румънските мангали!

 2. Разлики между чалга форума на труд за българи и форуми за нормални хора.

  1) Тук всичко е забранено, останалото е задължително (име и имейл). Забранени бяха ляв и десен бутони на мишката върху целия сайт. Нейсе разрешиха десен бутон върху заглавие. Голяма радост! Както се радвахме през соца, че са пуснали тока или водата. Ляв бутон и копиране са забранени за целия сайт, включително и коментарите, дори собствения текст. ВЪВ ВСИЧКИ ФОРУМИ КОПИРАНЕТО НА ЧУЖД КОМЕНТАР (ЦИТИРАНЕ) Е РАЗРЕШЕНО. Начини за копиране на текст от сайт има десетки. Защо са тези забрани? Защото форумът не е за нормални хора, а за българи.

  2) Този е единственият форум в света, в който публикуването на коментара трае минути (ако изобщо се публикува). Защото форумът не е за нормални хора, а за българи. ВСИЧКИ ДРУГИ ФОРУМИ ПУБЛИКУВАТ КОМЕНТАРА ВЕДНАГА.

  3) Този е единственият форум, в който публикуването НЕ Е СИГУРНО. Изчезва без причини и обяснения. Коментарът има номер и линк, но текстът го няма. Защото форумът не е за нормални хора, а за българи.

  4) Не е възможно да се отвори външен линк. Всички форуми по света разрешават поставянето и отварянето на външни линкове. Вече знаете защо.

  5) Този е единственият форум, в който не е разрешено БЪРЗОТО КОМЕНТИРАНЕ. Обикновено форумите за нормални хора дават награди за повече коментари. Но този е за българи.

  Във форума на Труд ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ Б–А–В–Н–О, темпо Larghissimo или Grave – до 25 щраквания на мишката и до 40 удара по клавиатурата за минута. Защото такава е цялата българска работа: бавно, полека, провлачено, лениво, едва-едва.

  1. На калпав уй вълната му пречи…. единственото забранено е копи пейст, но много медии са с подобно, че и по лошо ограничение.
   За другото – оплачи се на майка си, че си некадърен или иди на демократичен сайт да видиш що е цензура.

 3. Никога циганите няма да станат българи. Документа за самоличност не те прави разумен. Мангалите са завършили своя цикъл на развитие. Сега са в етап на хранене и безконтролно възпроизводство, което достига критични стойности.

 4. Правлно анулират глобите! Всеки има повече права от немското говедо!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.