Дъждове заливат Южна Корея, причинявайки свлачища, четирима души са загинали

Япония, дъжд

Националната железопътна компания на Южна Корея спря в сряда някои редовни маршрути и забави скоростните влакове заради проливен дъжд в централния регион, който причини наводнения и свлачища, съобщава Reuters.

Град Гунсан получи близо 100 мм (4 инча) дъжд в рамките на един час рано в сряда, а редица райони в централния регион получиха валежи от над 200 мм на ден, според метеорологичната агенция.

Министерството на вътрешните работи съобщи за четирима загинали и също така съобщи, че са нанесени големи щети на имущество, пътища и инфраструктура. Има предупреждения за свлачища за повече от 50 района и повече от 3500 души са били разселени, се казва в съобщението.

Korail, националната железопътна служба, каза, че влаковете Saemaeul и Mugungwha са спрени по шест централни регионални маршрута, като някои услуги са спрени за няколко часа, а някои до полунощ.

Месец юли е ежегодният сезон на мусоните в страната, но през последните години имаше екстремни метеорологични условия през летните месеци, които според президента Юн Сук Йол трябва да се очакват поради изменението на климата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят