Дъжд от моркови в шуменска гимназия

Снимки: Авторът

С моркови бяха поздравени в първия учебен ден осмокласниците в Професионалната гимназия по икономика в Шумен. Батковците ги връчваха на новопостъпващите, не пропуснаха и да ги позамерят със зеленчука, при прекрачване на школския праг. Четирите паралелки от 104 момичета и момчета новобранци се радваха на нетрадиционния поздрав. На вратата на гимназията ги чакаше и погача по стар български обичай.

В Гимназията с мото "Знанието прави силата" в класните стаи влязоха общо 580 ученици. Те се обучават в пет специалности - "икономика и мениджмънт", "банково дело", "оперативно счетоводство", "електронна търговия", "застрахователно и осигурително дело".

"Паралелките са пълни на максимум, още на второ класиране бяха заети всички места. Има устойчив интерес към специалностите", каза директорът Бистра Вацова.

Застрахователна компания, в чийто екип е бившата ученичка на гимназията Моника Русева, изненада учащите от 11 и 12 клас с подаръци - дръвчета в саксии за всеки клас. Те трябва да се грижат за тях до пролетта и тогава да ги засадят.

Коментари

Задължително поле