Дяволът Санчес вече е голмайстор №1

КАЗАН - Колко черен може да бъде Дявола? Вижте Алексис Санчес! Нападателят стана голмайстор №1 в историята на Чили с попадението си за 1:1 срещу Германия. За 38-и път звездата на „Арсенал” с прякор Дявола вкара за родината си. С един по-малко остана асът от 90-те Марсело Салас, а с цели 3 назад е легендата Иван Саморано.

За гола срещу Бундестима Санчес получи неочаквана асистенция от своя съотборник в „Арсенал” Шкодран Мустафи, който пък изигра може би най-слабия си мач за Германия. Чилиецът е само на 28 години и по всичко личи, че головете във вечната ранглиста тепърва ще текат. В последните 4 лета Санчес никога не почива в името на родината си. Игра за Чили на Мондиал 2014, а после в две поредни издания на Копа Америка. Така доста млад вече натрупа 112 мача за националния тим.

Дяволът Санчес вече е голмайстор №1

Най-голямата заплаха за рекорда на Санчес идва от неговия партньор в атаката. Едуардо Варгас, имащ към момента доста по-добър коефициент – 34 гола в само 74 мача. А 10 от 11-те чилийски футболисти с най-много мачове в националния тим са именно от сегашното златно поколение на страната от пустинята Атакама.

„Никакво колебание, веднага взимайте Санчес!”, призова „Байерн” от телевизионно студио германската легенда Мемет Шол.

От месеци баварците искат нападателя, но той пък има огромни финансови претенции.

Според световните медии Чили и Германия направиха най-добрия мач на Купата на конфедерациите и са големите фаворити да го повторят на финала. Селекционерът на Бундестима Йоаким Льов направи нещо невиждано в кариерата си – остави всички 11 титуляри за по 90 минути на терена. Това бе мач №148 за него като национален селекционер. След като не успя срещу Чили, хер Льов ще търси стотната си победа с Бундестима срещу Камерун в неделя.

Германия излезе отново с много млад състав. Единствено голмайсторът Ларс Щиндел и нападателят Сандо Вагнер бяха родени преди 1990 година.

Акцент

Льов пропусна победа №100

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят