Евродепутати бяха изгонени от Венецуела

Снимка: Архив

Евродепутати заявиха, че са били изгонени от Венецуела. От министерството на външните работи на страната обявиха, че депутатите са планирали заговор, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

„Отнеха ни паспортите и ни изгониха от Венецуела. Те се дъражаха с нас зле и единственото обяснение беше, че Мадуро не иска да сме тук”, пише Гонсалес Понс.

„По официални дипломатически канали разбрахме, че група европейски депутати искат да посетят страната ни с цел заговор, беше им препоръчано да избягват провокации”, каза венецуелския външен министър Хорхе Ареас. Той добави, че венецуелските власти няма да допуснат нарушаване на мира и стабилността в страната.

Дипломатическата група се състои от 5 човека, които бяха поканени от самопровъзгласилия се за президент на страната, бивш ръководител на националното събрание, Хуат Гуайдо. Самолетът, който ги превозваше, се върна към Испания.

Както обясни евродепутатът Хосе Игнасио Салафранка, въпреки поканата от венецуелския парламент, веднага след пристигането им на делегацията са им отнети паспортите и са отведени в помещенията на миграционната служба.

„Отправихме запитване и след известно време ни казаха, че външното министерство е отказало да ни позволи да влезем в страната”, отбеляза евродепутатът.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка