Европа не разбра „Капитал“

С трагичен глас и пъшкане съиздателят на вестник „Капитал“ Теодор Захов откри конференция „Медийна свобода и плурализъм“ в столичен хотел.

Основен организатор на сбирката бе „Икономедиа“ на Иво Прокопиев чрез скромното обединение Съюз на издателите в България. В залата имаше участници от европейски журналистически организации.

Както си му е редът Захов държа и встъпителна реч. Той изпя на чуждестранните журналисти фалшивата песен, че в България има сериозен проблем със свободата на словото и разпространението на печатни издания. В рефрена му звънна и името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Дотук добре. По-нататък в конференцията обаче Европа някак си не разбра мъката на Захов и компания.

Присъстващите чужди представители на неправителствени организации и медии говориха за проблемите в други европейски и балкански държави.

България беше споменавана рядко, като основният фокус бе върху случващото се с журналистите в Унгария, Полша, Словакия, Сърбия, Черна гора.

Така, за съжаление на Прокопиев, Захов и техните сподвижници, сбирката не успя да постигне целта си – да изкара страната ни като място, където медиите са поробени.

Коментари

Задължително поле