Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

Бюджетът на ЕС до 2027 продължава да буксува

Европа не разбра „Капитал“

С трагичен глас и пъшкане съиздателят на вестник „Капитал“ Теодор Захов откри конференция „Медийна свобода и плурализъм“ в столичен хотел.

Основен организатор на сбирката бе „Икономедиа“ на Иво Прокопиев чрез скромното обединение Съюз на издателите в България. В залата имаше участници от европейски журналистически организации.

Както си му е редът Захов държа и встъпителна реч. Той изпя на чуждестранните журналисти фалшивата песен, че в България има сериозен проблем със свободата на словото и разпространението на печатни издания. В рефрена му звънна и името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Дотук добре. По-нататък в конференцията обаче Европа някак си не разбра мъката на Захов и компания.

Присъстващите чужди представители на неправителствени организации и медии говориха за проблемите в други европейски и балкански държави.

България беше споменавана рядко, като основният фокус бе върху случващото се с журналистите в Унгария, Полша, Словакия, Сърбия, Черна гора.

Така, за съжаление на Прокопиев, Захов и техните сподвижници, сбирката не успя да постигне целта си – да изкара страната ни като място, където медиите са поробени.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Когато се напише хвалепствена статия за Пеевски в сайта Блиц, под статията няма допускане за коментар на читателите. ТАКА ТЕ НЕ МОГАТ ДА ИЗРАЗЯТ МНЕНИЕ ОТНОСНО ХВАЛЕБСТВЕНАТА СТАТИЯ. СЪЩОТО Е И СЪС ЛОГОРЕЙНИТЕ ПИСАНИЯ НА КЕВОРК КЕВОРКЯН В САЙТА БЛИЦ. КАКВО ИЗЛИЗА, ГОРЕЦИТИРАНИТЕ МОГАТ ДА ДА ЛЕЯТ ПО АДРЕС НА ПОЛИТИЦИ ЧЕРНИ ТИРАДИ, А НИЕ ЧИТАТЕЛИТЕ ДА НЕ МОЖЕМ ДА ВЪЗРАЗИМ. ТОВА СВОБОДА НА СЛОВОТО ЛИ Е? Създателите на вестник капитал са прави. ИМА ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ И И НЕ ОБЕКТИВНО ОТРАЗЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНО ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ ЖИВОТ! ПРОКОПИЕВ , ЗАХОВ СА ПРАВИ!

  2. Не ви ли е ясно че има тотален контрол от ДС тя България е на ДС а не на някой друг за това и когато се пише всичко се контролира. и Весниците и медийте всичко е на ДС фирмата на фирмите .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.