На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

Евросъюзът решава за Брекзит на 21-22 март

Камарата на общините отхвърли втори референдум

Дали Брекзит ще бъде отложен след 29 март, както е по план към момента, ще стане ясно на срещата на върха на ЕС на 21-22 март. На нея лидерите на останалите 27 членки на ЕС трябва да решат дали да одобрят поисканото от Лондон отлагане на излизането на кралството от съюза.

Това искане одобрено на гласуване в британския парламент късно в четвъртък. С мнозинство от 402 гласа срещу 202 депутати против, Камарата на общините прие предложението на правителството на Тереза Мей, предвиждащо отлагане на Брекзит до 30 юни. Същото предложение предвижда и подлагане на споразумението, което премиерката постигна с Брюксел за Брекзит, на трето гласуване до 20 март. Сделката вече два пъти бе отхвърлена със сериозно мнозинството от Камарата на общините – във вторник и през януари.

Ако споразумението на Мей бъде отхвърлено отново и на третото гласуване, тогава Лондон ще трябва да поиска отлагане на Брекзит за по-дълъг период и при това положение ще се наложи британците да участват в изборите за Европарламент през май.

Гласуваното в британския парламент искане за отлагане обаче не означава, че то ще се случи. Официални представители на Брюксел неведнъж предупредиха тази седмица, че за да се забави Брекзит, Лондон трябва да представи сериозно основание за това. Ако лидерите на 27-те отхвърлят отлагането, Великобритания ще трябва да напусне ЕС по план на 29 март, но без споразумение (за някои от последствията – виж графиката).

На вота в четвъртък вечерта Камарата на представителите отхвърли с 334 на 85 гласа предложение за организиране на втори референдум за Брекзит. Много депутати от Лейбъристката партия се въздържаха при гласуването на тази поправка по нареждане на ръководството, въпреки че през февруари лидерът им Джереми Корбин се обяви за второ допитване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.