Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 12.12.2019

На 12 декември 2019 да почерпят

Излиза сказание за Боян Мага Нов роман от Павлина Павлова за сина на Симеон

„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

„Еврофутбол“ ще отпусне 2500 лева на студент от Техническия университет в София Паралелно тече конкурс за стипендия „Лука Бекяров” в размер на 3000 лв. за ученици в 12-и клас

За шеста поредна година „Еврофутбол“ обявява прием на документи за стипендия на името на своя колега Лука Бекяров. Тя е предназначена за студенти от Техническия университет – факултет „Компютърни системи и управление“, и е на стойност 2500 лева (10 месеца по 250 лева).

Паралелно с това фондация BCause провежда конкурс за ученици, които през 2018/2019 г. са 12-и клас и имат изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Те могат да спечелят стипендия „Лука Бекяров” в размер на 3000 лв. или една от другите три поощрителни стипендии в размер на 1000 лв. Средствата могат да бъдат използвани за обучение, участие във форуми и конкурси, закупуване на техника, помощни материали и други.

Стипендия „Лука Бекяров“ за студенти
Стипендията за студентите от 1-ви до 3-ти курс включително във факултет „Компютърни системи и управление“ на Техническия университет се отпуска въз основа на академичния успех и постижения в конкурси. Затова е препоръчително кандидатите да изпратят и копия от грамоти и сертификати от свои участия в такива състезания.
Всички, които искат да се включат в конкурса, трябва да подадат попълнен формуляр на имейл office@bcause.bg до 9 ноември 2018 г. Те могат да го изтеглят от сайта www.bcause.bg. Там ще открият и другите задължителни документи.

Стипендия „Лука Бекяров“ за ученици
Процедурата за кандидатстване е подобна на тази за студентите. Попълва се формуляр, който може да се изтегли от сайта www.bcause.bg, а после се изпраща до 9 ноември 2018 г. на имейл office@bcause.bg, заедно със следните документи:
– Сканирани сертификати и грамоти от участия в национални и международни състезания и конкурси по математика и информатика;
– Служебна бележка от училището, която показва какъв е успехът на ученика от предходната година.

По желание, кандидатите могат да заснемат и изпратят кратко видео.
И в двата случая след подбора по документи с избраните финалисти ще се проведе интервю, за да се определи кой кандидат ще получи стипендията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.