„Еврофутбол“ ще отпусне 2500 лева на студент от Техническия университет в София

Паралелно тече конкурс за стипендия „Лука Бекяров” в размер на 3000 лв. за ученици в 12-и клас

За шеста поредна година „Еврофутбол“ обявява прием на документи за стипендия на името на своя колега Лука Бекяров. Тя е предназначена за студенти от Техническия университет – факултет „Компютърни системи и управление“, и е на стойност 2500 лева (10 месеца по 250 лева).

Паралелно с това фондация BCause провежда конкурс за ученици, които през 2018/2019 г. са 12-и клас и имат изключителни постижения в областта на математиката и информатиката. Те могат да спечелят стипендия „Лука Бекяров” в размер на 3000 лв. или една от другите три поощрителни стипендии в размер на 1000 лв. Средствата могат да бъдат използвани за обучение, участие във форуми и конкурси, закупуване на техника, помощни материали и други.

Стипендия „Лука Бекяров“ за студенти

Стипендията за студентите от 1-ви до 3-ти курс включително във факултет „Компютърни системи и управление“ на Техническия университет се отпуска въз основа на академичния успех и постижения в конкурси. Затова е препоръчително кандидатите да изпратят и копия от грамоти и сертификати от свои участия в такива състезания.

Всички, които искат да се включат в конкурса, трябва да подадат попълнен формуляр на имейл office@bcause.bg до 9 ноември 2018 г. Те могат да го изтеглят от сайта www.bcause.bg. Там ще открият и другите задължителни документи.

Стипендия „Лука Бекяров“ за ученици

Процедурата за кандидатстване е подобна на тази за студентите. Попълва се формуляр, който може да се изтегли от сайта www.bcause.bg, а после се изпраща до 9 ноември 2018 г. на имейл office@bcause.bg, заедно със следните документи:

- Сканирани сертификати и грамоти от участия в национални и международни състезания и конкурси по математика и информатика;

- Служебна бележка от училището, която показва какъв е успехът на ученика от предходната година.

По желание, кандидатите могат да заснемат и изпратят кратко видео.

И в двата случая след подбора по документи с избраните финалисти ще се проведе интервю, за да се определи кой кандидат ще получи стипендията.

Коментари

Задължително поле