Евтини хотели за нощувка в София

На 28 септември ще можете да нощувате по-евтино в столицата като част от инициативата „Нощ на хотелите”.

Туристите в столицата ще могат да посетят безплатно забележителности

69 лв. за пет звезди, офертата е само за двойки

От романтична вечер в столичен хотел на изгодни цени можете да се възползвате на 28-ми септември. Тогава за първи път в София ще се проведе „Нощ на хотелите”. Идеята е чрез инициативата да се промотират атракциите и възможностите за отдих в столицата. За целта хотелите ще предлагат нощувки на по-ниски от обичайните си цени. Така нощувка за двама в 3-звезден хотел, включен в инициативата, ще струва 49 лв., в 4-звезден - 59 лв., а в 5-звезден - 69 лв. Офертата е валидна единствено за двойки, както уточняват организаторите - независимо от пол и раса. В обявената сума е включена и закуска. Цените ще зависят само от категорията, а не от конкретното място за настаняване. Към момента в кампанията за рекламиране на столицата са са включили над 20 места за настаняване.

От своя страна Столична община също прави комплимент към своите гости. Затова част от атракциите в София ще бъдат безплатни за посещение в дните на кампанията - 28 и 29 септември. Без да плащате входна такса ще можете да разгледате парка Врана, Регионалния исторически музей - София, Зоологическата градина или да се включите в безплатна пешеходна обиколка на града.

Идеята е инициативата да се разрасне и в други български градове, подобно на нощта на музеите, в която достъпът до различни атракции е безплатен. Датата също не е избрана случайно, тъй като 28 септември е денят след международният празник на туризма, който се чества на 27 септември.

Коментари

Задължително поле