"Една Българка" спечели феста "Нова българска драма"

ДКТ "Васил Друмев"

"Боклук" с три награди

Моноспектакълът на Снежина Петрова "Една Българка" - "Легал арт център", по едноименния разказ на Иван Вазов, спечели наградата за цялостен спектакъл на театралния фестивал "Нова българска драма", който се проведе в Шумен. За същата постановка, но за авторска музика спечели награда и Асен Аврамов. Това реши жури с председател проф. Пламен Марков и членове - проф. д.н. Камелия Николова, проф. Светослав Кокалов, доц. д-р Евгения Иванова и актрисата Янина Кашева.

Те обявиха наградите в понеделник вечерта в голямата зала на ДКТ "Васил Друмев", където публиката изгледа с интерес моноспектакъла на Деян Донков "Камбаната".

Три награди грабна "Боклук" от Елена Телбис на Театър 199 "Валентин Стойчев" - Наградата за режисура бе присъдена на Ивайло Христов, спектакълът спечели наградата на публиката, а журито присъди и колективна награда за женска роля на актрисите Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова от същата постановка.

Кети Маринова бе удостоена с Наградата за сценография на спектакъла "Активно вещество", автор Диа Мантова - "Форсмажор студио" София. Наградата за мъжка роля отиде заслужено при Деян Донков, за ролята на Вено в моноспектакъла "Камбаната" по романа на Недялко Славов.

Фестивалът имаше и раздел авторски прочит, но прецизното жури не присъди награда за драматургия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура