Екатерина Захариева: Не крием натрупалите се проблеми с Македония, но търсим решение

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева

Договорът за малцинствата, който предстои да се подпише между България и Македония , е много важен. Това каза вицепремиерът Екатерина Захариева в предаването "Панорама" по БНТ.

Захариева уточни, че последните 4 години е имало много сложности между двете страни, но проблемите не се крият, а се търси решение.

„В Македония няма една българска медия, но гражданите на двете държави е ясно, че искат да се срещат, туристите са по равно и у нас, и в Македония. Не можем да обвиняваме, че е имало агресивна политика спрямо България, важно е ние каква политика искаме да имаме. Относно роуминга има механизми да се намалят цените на използваните мобилни услуги. Ние не крием проблемите, натрупани през годините", добави външният министър.

Относно задържаните трима български граждани в Одрин , Захариева уточни: "Българите в Одрин все още са задържани, единият от тях не е искал да се свързваме със семейството му, но работим по темата свиждане със семействата на другите двама".

Захариева коментира и днешния атентат в Египет . Външният министър заяви, че истината е, че в Европа, в Африка, в Близкия изток, в Азия атентатите са станали ежедневие. "Българите виждат какво повече се случва в Европа. Но ние в министерството следим света и трябва да ви кажа, че няма седмица, в която да не се случва самоубийствен атентат като този в Египет", добави тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България