Експерти от няколко ведомства проверяват хотелски комплекс на Арабаджиеви край Несебър

Ветко и Маринела Арабаджиеви. Снимка: Архив

Експерти от няколко институции, сред които Министерството на туризма и Агенцията по храните, извършват проверка в затворен комплекс, собственост на семейство Арабаджиеви. Причината са постъпили сигнали за нарушения, съобщи БТВ.

В затворения комплекс "Елените" край Несебър се предлага "ол инклузив" почивка на туристите. С тази услуга са свързани и част от оплакванията на почиващите. Други сигнали са свързани с липсата на места за инвалиди и чистотата на хотелите.

За всяко установено нарушение може да бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лева.

"Най-фрапиращото нарушение са обекти, извършващи туристическа дейност без категоризация", разкри мнинистърът на туризма Николина Ангелкова, която също участва в проверката.

"Сигналите, които сме получили към момента, са свързани с оплакване от ол инклузива. Затова, че не отговаря на критериите и очакванията на туристите. Освен това имаме много сигнали, че няма места, обособени за инвалиди, каквито са нашите категорични изисквания", каза министър Ангелкова.

Бяха проверени качеството на алкохола на бара и храната в ресторанта, както и водата в басейна. "Имаше плочки изпочупени, мухъл, също така има и много инсекти, мухи, въпреки че всички прозорци са замрежени", казва д-р Георги Митев, директор на БАБХ Бургас.

"Към мене оплакване не е имало в този ресторант", отговаря мениджърът на ресторанта Методи Тренчев.

"Ще бъде съставен акт за административно нарушение, глоба в размер от 1000 до 3000 лева", заключи министър Ангелкова.

Коментари

Задължително поле