Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Фирмите ще тестват софтуера за продажби

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Кипър и Малта също са на мушката

Еврокомисията алармира, че схемите в страни членки за предоставяне на гражданство или постоянно жителство на богати инвеститори срещу пари може да помогнат на чуждестранни престъпни организации да проникнат в ЕС и да увеличат риска от пране на пари, корупция и укриване на данъци. Тези опасения са включени в проектодоклад, цитиран от Ройтерс, който се очаква да бъде официално публикуван утре.

България, Кипър и Малта са единствените страни в ЕС, които имат схеми за продажба на гражданство, докато 20 от 28 еврочленки, включително трите страни, продават и разрешителни за постоянно пребиваване.

В доклада на ЕК се изразява опасение от недостатъчните проверки на източниците на състоянието на лицата, които си купуват гражданство и получават безпрепятствен достъп до други държави в общността. Освен това трите страни заобикалят правилата, които изискват “действително” жителство преди получаването на гражданство. Под прицела на ЕК е и Португалия, която предоставя жителство срещу инвестиции на чужденци, които прекарват в страната едва 7 дни годишно, противно на изискванията на ЕС за “продължително присъствие”.

ЕК възнамерява да ангажира група експерти, които до края на годината да препоръчат мерки за противопоставяне на рисковете от схемите с гражданство и жителство.

BUSINESS: Selling citizenship

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Абе туй ек, алармира ли за простотиите на слабоумната меркел?!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.