Концесионери лъжат с чадърите на плажа

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Верижна катастрофа с 4 коли предизвика задръстване на път Е-79 край Симитли

Председателят на касата Жени Начева: Частните фондове и НЗОК с еднакви здравни услуги

Индия ще направи втори опит да изстреля космически апарат към Луната

Кметът на Разлог вдигна сватба на сина си (СНИМКИ)

Започна умъртвяването на 17 000 прасета от свинекомплекса в село Николово

Фалшив изумруд? Няма грешка с малахита

249 са кандидат-студентите за новия Факултет по медицина Първото класиране ще бъде обявено на 5 август

Форбс: Хакери са откраднали огромно количество данни от федералната служба за сигурност на Русия

Пендаровски: Комисията за историческите въпроси между Северна Македония и България е в задънена улица

Висоцки – първият съветски мачо 39 години след смъртта на барда, той вече е безсмъртен

Елен Герджиков: Само подробните устройствени планове могат да спрят презастрояването Няма да има промяна в цената на синя и зелена зона, увери председателят на СОС

Единствено подробните устройствени планове могат да гарантират, че някоя зона няма да бъде презастроена. Това заяви ппредседателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков по БНТ. Той допълни, че ефектът от неприемането на ПУП би бил обратният на искания от протестиращите, като така строителите ще могат да се възползват от максималното разрешено застрояване.

Исканията за спиране на приемането на подробните устройствени планове е притеснително, защото те са единственият начин една територия да се защити от презастрояване. Лъжи са обещанията, че с неприемане на ПУП може да се спре презастрояването, изтъкна председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„То би било полезно единствено за собствениците на терени и такъв е примерът с Борисовата градина“, каза Герджиков.

Приемането на подробен устройствен план означава, че инвеститорите и строителите няма да заобиколят закона и да се възползват от максимално разрешеното застрояване, изтъкна Герджиков.

Относно казуса с Борисовата градина, Герджиков коментира, че между 1997 и 2003 г. в парка са се появили частни имоти. „Решението общината да си върне четири имота в Борисовата градина и ще станат публично-общинска собственост, което гарантира защитата им“, заяви той.

„Философията на плана за устойчива градска мобилност е София да се развива така, че да се създават условия за алтернативен транспорт на колите“, изтъкна Герджиков. Създаването на червена зона е една от десетките дългосрочни мерки в тази посока.

„Няма да има промяна в цената и обхвата на синя и зелена зона в момента“, заяви Елен Герджиков.

За предстоящите ремонти в София през лятото той коментира, че най-затрудняващият движението ще бъде ремонта на бул. „България“ в участъка от НДК до бул. „Гешов“, като той ще започне в края на юни и ще приключи до началото на учебната година. Движението няма да бъде спирано.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.