Емери тласка Йозил към „Меаца“

Месут Йозил, халф на „Арсенал“, може много скоро да има нов отбор. Германецът все по-често не влиза в сметките на мениджъра Унай Емери, въпреки че е най-скъпоплатеният играч на „Емирейтс“. 30-годишният футболист не взе участие в дербито с „Тотнъм“ за Карабао къп, загубено с 0:2. А Йозил дори не бе на резервната скамейка за „артилеристите“, което допълнително засили спекулациите за скорошна раздяла между двете страни.

„Това е тактическо решение – обоснова се неговият наставник. - Мисля, че подбраните играчи бяха най-добрите за този двубой. Имаме 24-25 футболисти и стартовият състав зависи от тактиката и мен самият.“

Емери обаче отказа да коментира дали за в бъдеще ще разчита на прибиращия по 350 000 паунда на седмица немски играч. По-рано през кампанията бившият треньор на ПСЖ на няколко пъти остави полузащитника на резервната скамейка, а срещу „Борнемут“ дори не го пусна в игра.

В същото време в Италия новината за отсъствието на Йозил също бе отразена подобаващо. Според водещите издания това е ясен знак, че „Интер“ може да стартира преговори с „Арсенал“ по сделката. Преди седмици се заговори, че играчът се е срещал с представител на „нерадзурите“ в Милано. Ако се стигне до сделка между двете страни, „Арсенал“ може да прибере около 30 млн. евро. На Острова съставиха и списък с другите потенциални купувачи на Йозил, сред тях са „Ювентус“ и „Манчестър Юнайтед“, но подобни ходове са по-малко вероятни.

Иначе на 1/2-финалите „Тотнъм“ ще се изправи срещу „Челси“, надвил с минималното 1:0 „Борнемут“. А българският национал Димитър Евтимов и неговият „Бъртън“ ще се изправят срещу шампиона на Англия „Манчестър Сити“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят