Енергийното министерство и ЕСО започват проверки на топлофикационните дружества

Екипи на Министерството на енергетиката и на Електроенергийният системен оператор стартират съвместни проверки на топлофикационните дружества в страната относно ангажиментите им за поддържане на определени запаси от горива за зимния сезон, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Обект на инспекциите относно спазването на Наредба 11 за резервите от горива ще бъдат ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД, ТЕЦ "Марица 3" АД – Димитровград, ТЕЦ "Контур Глобал Марица изток 1" ЕООД, гр. Гълъбово, ТЕЦ "Брикел" ЕАД, ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация-Русе" ЕАД, "Топлофикация-Габрово" ЕАД, "Топлофикация-Сливен" ЕАД и "Топлофикация-Перник" АД. ЕСО ЕАД ще инспектира техническата изправност и поддържаните запаси на доставчиците с договори за осигуряване на разполагаемост за студен резерв – ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, ТЕЦ "Марица 3" АД - Димитровград и "Топлофикация-Русе" ЕАД. Проверките ще продължат до 29 ноември.

Съвместните инспекции са част от мерките за постигане на сигурно, безопасно и ефективно функциониране на електроенергийната система през зимния сезон.

 

Коментари

Задължително поле