Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Съдия Корнелия Колева стана зам. председател на Апелативен съд-Велико Търново

„Енерго-Про Варна” погасява предсрочно облигации за €130 млн. „Енерго-Про а.с. Чехия” пласира успешно евро- облигации за 370 млн. евро

Енергийната компания „Енерго-Про Варна“, която снабдява с електроенергия Североизточна България, обяви чрез БФБ, че погасява предсрочно облигации от 130 млн. евро, които емитира през ноември 2016 г. Така компанията предплати на облигационерите по емисията всички дължими суми, включително главницата и дължимите лихви. Компанията майка – „Енерго-Про а.с. Чехия”, пласира успешно еврооблигации за 370 млн. евро на борсата в Дъблин. Поръчките надхвърлиха 800 млн. евро.

Припомняме, че по-рано тази година „Енерго-Про” получи кредитен рейтинг ВВ от агенция Fitch Ratings и ВВ- от S&P Global Ratings. Доходността за инвеститорите ще е 4% годишно. С тези облигации компанията допълва и диверсифицира източниците на финансиране. Емисията е пласирана сред широк спектър от институционални инвеститори в цяла Европа.

„Предплащаме емисията на „Енерго-Про Варна”, която беше рекордна за българския пазар. Облигационерите ще получат парите си с обещаната доходност, съгласно условията на договора. Повечето от държателите на емисията на облигациите на „Енерго-Про Варна” са заявили интерес за участие в новата емисия, така че сътрудничеството ни с тях продължава”, коментира пред „Труд” главният изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна” ЕАД Момчил Андреев.

Както „Труд” писа „Енерго-Про а.с. Чехия” придоби трето електроразпределително дружество в Грузия и се превърна в най-голямата енергийна компания в страната. Компанията разшири бизнеса си и в Турция.

„Продължаваме да инвестираме в мрежата в Североизточна България”, уточни Момчил Андреев. На въпрос на вестника за интереса на компанията майка към придобиване на бизнеса на ЧЕЗ у нас, Андреев бе лаконичен: „Продължаваме да проявяваме интерес към активите на ЧЕЗ в България. Въздържам се да коментирам текуща, неприключила сделка”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.