Илияна Йотова: Всички колеги и партньори в Европа дават висока оценка на председателството ни

Кирил Ананиев е на тридневно посещение в Женева

Непълнолетни катастрофирха с крадена “Лада”

Доналд Тръмп се притеснява за срещата си с Ким Чен-ун

Прокуратурата разследва за хулиганство 8 ултраси след погрома в Пловдив

Черна гора може да построи ограда по границата с Албания заради мигрантите

До 180 км/ч на автопилот Нови технологии за моделната 2019 година

Великобритания ще разработва собствена сателитна навигационна програма

Жителите на провинциални градчета са по-щастливи от живеещите в мегаполисите, според проучване

Столична община стартира гаранционна схема за подпомагане на стартиращи иновативни предприятия

Ден на отворените врати в НДК

Рязък спад на подкрепата за Брекзит в Северна Ирландия

Лава от вулкана Килауеа продължава да се спуска към Тихия океан (СНИМКИ)

Париж подновява изпитанията на водни таксита по река Сена

Теменужка Петкова: Най-лошият сценарий за „Белене” е да не направим нищо

„Енерго-Про Варна” погасява предсрочно облигации за €130 млн. „Енерго-Про а.с. Чехия” пласира успешно евро- облигации за 370 млн. евро

Момчил Андреев: Продължаваме да проявяваме интерес към активите на ЧЕЗ в България

Енергийната компания “Енерго-Про Варна”, която снабдява с електроенергия Североизточна България, обяви чрез БФБ, че погасява предсрочно облигации от 130 млн. евро, които емитира през ноември 2016 г. Така компанията предплати на облигационерите по емисията всички дължими суми, включително главницата и дължимите лихви. Компанията майка – „Енерго-Про а.с. Чехия”, пласира успешно еврооблигации за 370 млн. евро на борсата в Дъблин. Поръчките надхвърлиха 800 млн. евро.

Припомняме, че по-рано тази година „Енерго-Про” получи кредитен рейтинг ВВ от агенция Fitch Ratings и ВВ- от S&P Global Ratings. Доходността за инвеститорите ще е 4% годишно. С тези облигации компанията допълва и диверсифицира източниците на финансиране. Емисията е пласирана сред широк спектър от институционални инвеститори в цяла Европа.

„Предплащаме емисията на „Енерго-Про Варна”, която беше рекордна за българския пазар. Облигационерите ще получат парите си с обещаната доходност, съгласно условията на договора. Повечето от държателите на емисията на облигациите на „Енерго-Про Варна” са заявили интерес за участие в новата емисия, така че сътрудничеството ни с тях продължава”, коментира пред „Труд” главният изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна” ЕАД Момчил Андреев.

Както „Труд” писа „Енерго-Про а.с. Чехия” придоби трето електроразпределително дружество в Грузия и се превърна в най-голямата енергийна компания в страната. Компанията разшири бизнеса си и в Турция.

„Продължаваме да инвестираме в мрежата в Североизточна България”, уточни Момчил Андреев. На въпрос на вестника за интереса на компанията майка към придобиване на бизнеса на ЧЕЗ у нас, Андреев бе лаконичен: „Продължаваме да проявяваме интерес към активите на ЧЕЗ в България. Въздържам се да коментирам текуща, неприключила сделка”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.