На 18 ноември 2018 да почерпят

Спортисти и авантюристи ни славят в Гинес Най-любопитните постижения в Книгата на рекордите

Затягат правилата за билбордовете край шосетата

Икономиката ще загуби 2,2 млрд. лева заради недостиг на шофьори Бранша чакаа поне 2000 водачи от българските диаспори

Калоян Паргов: Предсрочни догодина избори са неминуеми

Предупредителен код заради очакваните валежи в 20 области утре

Дубайските полицаи се качват на летящи мотори (ВИДЕО)

Риалити звезда се сгоди за милионерски син Пенелопе каза “да” на Иван Динев

Филмът за Силвио Берлускони препуска към екрана Режисьор е майсторът Паоло Сорентино

70 задържани на протест заради климатичните промени в Лондон

Георги Мамалев: Протестите няма да доведат до нищо добро

Сергей Лавров: „Турски поток“ може да мине през България и Сърбия

Последният ръководител на Комсомола: Промените през 89-а тръгнаха от самата БКП

Националните недоволни от съдията срещу Кипър: Трябваше да ни даде още две дузпи Според тях, шведският рефер е трябвало да отсъди поне още две дузпи

Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

„Енерго-Про Варна” погасява предсрочно облигации за €130 млн. „Енерго-Про а.с. Чехия” пласира успешно евро- облигации за 370 млн. евро

Момчил Андреев: Продължаваме да проявяваме интерес към активите на ЧЕЗ в България

Енергийната компания „Енерго-Про Варна“, която снабдява с електроенергия Североизточна България, обяви чрез БФБ, че погасява предсрочно облигации от 130 млн. евро, които емитира през ноември 2016 г. Така компанията предплати на облигационерите по емисията всички дължими суми, включително главницата и дължимите лихви. Компанията майка – „Енерго-Про а.с. Чехия”, пласира успешно еврооблигации за 370 млн. евро на борсата в Дъблин. Поръчките надхвърлиха 800 млн. евро.

Припомняме, че по-рано тази година „Енерго-Про” получи кредитен рейтинг ВВ от агенция Fitch Ratings и ВВ- от S&P Global Ratings. Доходността за инвеститорите ще е 4% годишно. С тези облигации компанията допълва и диверсифицира източниците на финансиране. Емисията е пласирана сред широк спектър от институционални инвеститори в цяла Европа.

„Предплащаме емисията на „Енерго-Про Варна”, която беше рекордна за българския пазар. Облигационерите ще получат парите си с обещаната доходност, съгласно условията на договора. Повечето от държателите на емисията на облигациите на „Енерго-Про Варна” са заявили интерес за участие в новата емисия, така че сътрудничеството ни с тях продължава”, коментира пред „Труд” главният изпълнителен директор на „Енерго-Про Варна” ЕАД Момчил Андреев.

Както „Труд” писа „Енерго-Про а.с. Чехия” придоби трето електроразпределително дружество в Грузия и се превърна в най-голямата енергийна компания в страната. Компанията разшири бизнеса си и в Турция.

„Продължаваме да инвестираме в мрежата в Североизточна България”, уточни Момчил Андреев. На въпрос на вестника за интереса на компанията майка към придобиване на бизнеса на ЧЕЗ у нас, Андреев бе лаконичен: „Продължаваме да проявяваме интерес към активите на ЧЕЗ в България. Въздържам се да коментирам текуща, неприключила сделка”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.