ЕП ще гласува резолюция за противодействие на руската пропаганда в медиите и интернет

Европейският парламент ще гласува резолюция за противодействие на руската пропаганда в медиите и интернет, предаде БНР. Предложеният документ не е юридически обвързващ и съдържа също мерки против насаждането на радикален ислямизъм от ИДИЛ в социалните мрежи.

В доклада се обръща внимание, че според разузнавателните служби на някои европейски страни Русия има намерението да извършва операции за дестабилизиране на други държави, обясни по време на дебата в Страсбург евродепутатът Андрей Ковачев, който е автор на някои от поправките в текста:

"Тази седмица докладът, който в момента обсъждаме, стана повод за нова атака срещу Европейския съюз, като подобни медии твърдят, че Европейският парламент готви в последния момент тайна поправка към доклада, която да забрани православието. Пример за хибридна информационна война, и показва защо Европейският съюз трябва да противодейства на пропагандата. Много съжалявам за това, което чух от колегите от европейските социалисти и демократи, че те ще се въздържат при гласуването."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа