Ердоган към Вучич: Сътрудничеството между Турция и Сърбия е на най-високо ниво в историята

Снимка: Архив

Турският президент Реджеп Ердоган поздрави президента на Сърбия с Деня на държавността, отбелязвайки, че приятелските отношения и сътрудничеството между Турция и Сърбия, в резултат на взаимните връзки на всички нива, са достигнали най-високото ниво в тяхната история, пише белградският ежедневник „Политика“.

„За мен е голямо удоволствие, че приятелските отношения и сътрудничеството между Турция и Сърбия, в резултат на взаимните връзки на всички нива, достигнаха най-високото ниво в своята история. Вашите усилия и лидерство безспорно допринесоха за този успех “, се казва в поздравително писмо, връчено на президента Вучич от турския посланик Танджу Билгич.

Турският президент подчерта, че най-искрено желае да завърши възможно най-скоро магистралата Сараево-Белград като проект за регионално приятелство и просперитет, чиито основи бяха поставени по време на посещението на Ердоган в Сърбия на 7 и 8 октомври миналата година.

„Бих искал да изразя своето задоволство, че тази година в рамките на третата сесия на Висшия съвет за сътрудничество ще имам възможността да ви посрещна в моята страна и да ви пожелая добро здраве и щастие, както и благоденствие и благополучие на приятелския народ на Сърбия“, се казва, освен всичко друго, в поздравлението на президента Ердоган, съобщи Службата за сътрудничество с медиите на президента на Сърбия.

В коментар по повода, Вучич заяви, че се радва, че е установил близки отношения и тясно сътрудничество, основани на взаимно разбирателство и доверие, с турския си колега. Той подчерта, че добрите сърбо-турски отношения също са важни за мира и стабилността в региона.

Посланик Билгич заяви, че отношенията между Сърбия и Турция са на най-високото ниво в историята, благодарение на двамата президенти.

Президентът Вучич и посланик Билгич отбелязаха, че съвместните проекти и икономическото сътрудничество са много напреднали и изразиха очакването, че в бъдеще ще има нови турски инвестиции и че двете страни ще използват всички възможности за сътрудничество.

Посланик Билгич също връчи на президента Вучич покана за участие в първия дипломатически форум в Анталия, посветен на дипломацията в цифровата епоха, се казва в изявлението.

Коментари

Задължително поле