Ердоган призова турските граждани в чужбина да използват правото си на глас

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи призив към турските избиратели в чужбина да подкрепят неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР), предаде ДПА.

Ердоган, който вчера участва в предизборен митинг в черноморския град Орду, призова турските граждани в чужбина да използват правото си на глас.

Във връзка с опозицията в Турция президентът посочи, че турците в чужбина най-добре могат да видят кой създава пречки по пътя на неговата Партия на справедливостта и развитието през последните 16 години.

Затова призовавам гражданите в чужбина да бъдат честни и да погледнат към Турция преди 16 години и към днешна Турция, каза Ердоган.

В неделя в Турция ще се състоят предсрочни президентски и парламентарни избори.

Турците, живеещи в чужбина, могат да употребят правото си на глас до днес. Турците могат да гласуват в 60 страни, а най-много турски граждани живеят в Германия.

Турската телевизия НТВ информира, че гласуването е приключило в 51 страни, сред които България, Сърбия, Македония, Гърция, Румъния, Русия, САЩ.

По данни на Висшата избирателна комисия (ВИК) на Турция отчетената досега избирателна активност при гласуването в чужбина е 41 процента, посочва НТВ.

Коментари

Задължително поле