Ето как училището в Чепинци влезе в топ 3 на матурите

Снимка: БТВ

Най-ниски резултати на зрелостните изпити по български език и литература през последните години - такива са данните от матурата след XII клас, оповестени днес. Статистиката сочи и по-малко отлични оценки на изпита.

Резултатът е по-нисък в сравнение с предходните години. Въпреки това министерството го определя като "съизмерим".

Тази година в класацията на отличниците попадна и смолянското село Чепинци. То е трето в страната по успех на втората задължителна матура.

В Средно училище "Христо Ботев" от зрелостниците има десет отличници. На матурата по биология училището е с трети резултат в страната.

Тук от 23 години знания на учениците по биология дава учителката Даниела Куцева. "Тук се работи със сърце, ние искаме нашите деца за се реализират, за да бъдат конкурентноспособни в цялата страна и навън", каза тя по БТВ.

Много от учениците са избрали биологията за втора матура. Цел за голяма част от тях са медицинските специалности. "Мисля, че нашите резултати се дължат на нашата упоритост, на нашата себеотдаденост на нашата подготовка и в смисъл всеки получава това, за което се е подготвил", казва един от тях – Еди Самуилов.

Коментари

Задължително поле