Жените искат устни като на Скарлет Йохансон

Снимките са направени с разлика 14 години. Скарлет Йохансон е пораснала, но красивите є устни не са се променили.

Анджелина Джоли вече е извън десятката

Звезди премахват “патешката човка”

По традиция всяка година докторите Флеминг и Майер, едни от най-търсените пластични хирурзи в Бевърли Хилс, публикуват списък на най-популярните части от лицата на звездите, за които мечтаят техните клиентки. Наред с формата на очите на Ан Хатауей и носа на Натали Портман, жените най-често искат устни като на Скарлет Йохансон, установяват специалистите. Това донякъде ги учудва, защото само година по-рано фаворитка е била Анджелина Джоли, а сега тя дори не влиза в десятката.

Според д-р Флеминг жените започват да осъзнават, че XXL устните на Джоли изглеждат хармонично само на нейното лице и че повече не значи по-хубаво. Ако жената има по рождение тънки устни, тяхното уголемяване 2-3 пъти е по-скоро гротескно, а не красиво, убеден е специалистът.

Дойде време знаменитостите да започнат да съжаляват за прекалено увеличените бърни тип “патешка човка” и да се опитват да ги коригират. През последните 2-3 години много звезди намаляват обема на устните, твърдейки, че са им такива по рождение. Стари снимки обаче издават, че нещата не са съвсем така.

Успешното отърваване от неестествените и в повечето случаи неестетични устни зависи от това какво е вложено в тях. Отначало процедурата е правена със синтетичен гел - биополимер, който нерядко предизвиква възпаления в тъканта и образуване на бучки и неравности. За да се отстрани гелът, трябва да играе скалпелът, което от своя страна крие други рискове - устата може да се деформира безвъзвратно.

За увеличаване на устните се използват и инжекции със собствена мастна тъкан, взета от корема. Това поне не крие опасност от алергии, защото не се внасят чужди за организма вещества.

Най-предпочитани напоследък са инжекциите с хиалуронова киселина, които не само помагат да се коригира обработваната зона, но и тя да се обогати с полезни вещества. Не е за пренебрегване и фактът, че хиалуронът се разгражда от организма за 6 до 12 месеца, така че дори резултатът да не е сполучлив, един ден фатални последици няма да има. Въпреки този безопасен метод, все повече звезди преосмислят отношението си към уголемяването на устните.

Кайли Дженър

23-годишната риалити звезда, модел и бизнесдама Кайли Дженър увеличава устните си за първи път още като тийнейджърка. Към това я тласка приятелят ѝ, с когото се среща на 15 години. “Той каза, че имам прекалено малки устни и затова се целувам лошо. Приех думите му много сериозно и престанах да се чувствам желана и красива”, спомня си моделът в интервю.

Заради грубия младеж Кайли променя лицето си до неузнаваемост, “украсявайки” го с неестествено надути устни. По-късно тя размисля и намира компромис - сега устните ѝ не са толкова тънки, колкото са по рождение, но и няма намерение да се превръща отново в Доналд Дък. Вида им поддържа и с помощта на козметика.

Никол Кидман

Колкото и да е трудно да повярва човек, една от най-красивите актриси в Холивуд - Никол Кидман, тази година ще навърши 54. Тя започва да се снима в киното от малка, затова има много доказателства за промяната във външността ѝ. В началото на творческия ѝ път устните на рижокосата Никол са тънички. А когато, вече като блондинка, става на 30 години, започва да експериментира с усмивката си, за съжаление не винаги успешно. В последните години Кидман се връща към истинския размер на устните си и уцелва в десятката, защото фините черти на лицето ѝ никак не хармонираха с предишните модерни надути устни.

Парис Хилтън

Светската лъвица Парис Хилтън има богат опит с пластичните операции. Тя е променяла много неща по себе си, но най-вече - устните. По всяка вероятност истинските ѝ са доста тънки, особено горната, но Парис е пробвала всякакви варианти - и с различна пълнота на устните, и с еднаква на горната и долната, и с контур, и с овална форма. В последните години лишената от наследството на дядо си риалити звезда поозапти разгулния си начин на живот и прекаленото си увлечение по пластиките. Сега устните ѝ изглеждат естествени и само я украсяват.

Специалисти напомнят и на пациентки, и на лекари, че е важно при промяната на формата и обема да се спазват пропорциите, независимо от модните тенденции. Горната устна задължително трябва да е в пропорция към долната 1:1,6. Ако са еднакви по обем, може да се получи вулгарна картинка.

Елизабет Хърли

Английската актриса и модел Лиз Хърли, която е на 55 години, непрекъснато твърди, че се опитват да я уличат в злоупотреба с филъри, но това е загуба на време. “Пластики не съм си правила!”, категорична е звездата. Все пак на снимка от средата на 90-те години на миналия век устните ѝ изглеждат доста по-скромни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес