Женски орки в сериала по „Властелинът на пръстените“

Промоционалните изображения на орки от новия сериал. Не е ясно има ли ги женските тук.

Чернокожи елфи и джуджета

“Амазон” инвестира над един милиард в поредицата

След пускането на първите кадри от новия сериал на “Амазон” “The Lord of the Rings: The Rings of Power” (“Властелинът на пръстените: Пръстените на силата”) се оформи консенсус сред феновете на литературния първоизточник, че тази корпоративна мегапродукция се очертава като политически коректна гавра с епичния фентъзи оригинал на Толкин и успешната филмова трилогия на Питър Джаксън от началото на новия век.

Сега operationkino.net съобщава за първи снимков поглед към орките в предстоящия сериал”The Lord of the Rings: The Rings of Power”, чието действие, както знаем, се развива през Втората епоха на Средната Земя. Наред с кадрите от сайта публикуваха и интервю с директора на департамента по грим и протези на сериала Джейми Уилсън (работил и по двете трилогии - “Властелинът на пръстените” и “Хобит” на Питър Джаксън) и изпълнителната продуцентка Линдзи Уебър, които разкриват любопитни подробности за орките и реализирането им на екран. Става ясно, че за пръв път ще бъдат показани женски орки, което допълнително ядоса феновете на Толкин и на трилогията на Питър Джаксън.

Вече е ясно, че сериалът на стойност над един милиард долара ще предложи на публиката чернокожи елфи и джуджета, каквито в книгите на Толкин просто няма. Елфите изрично са описани като бели. Но политиката е погълнала културата и всичко се прави в името на “разнообразието”.

Зад новата поредица “The Lord of the Rings: The Rings of Power” (“Властелинът на пръстените: Пръстените на силата”) стоят Дж. Д. Пейн и Патрик МакКей. Режисьор на първите два епизода е Хуан Антонио Байона (“The Orphanage”, “Невъзможното”, “Часът на чудовището”, “Джурасик свят: Рухналото кралство”), а останалите са дело на Уейн Че Ип и Шарлот Брандстрьом. Байона е и изпълнителен продуцент заедно с Белен Атиенса, Линдзи Уебър Калъм Гриийн, Дженифър Хъчисън, Брус Ричмън и Схарън Тал Игаудо.

В ролите са Робърт Арамайо, Морвед Кларк, Оуен Артър, Синия Адаи-Робинсън, Максим Брадли, Назанин Бониади, Том Бъдж, Исмаел Круз Кордова, Ема Хорват, Маркела Кавена, Джоузеф Моул, Тайро Мухафидин, София Номвети, Меган Ричардс, Дилън Смит, Чарли Викърс, Чарлс Едуардс, Даниел Уейман, Меган Ричардс и много други. Премиерата е в началото на септември.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес