На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Живописец представя нови творби в къща „Мексиканско изкуство“ в Пловдив

На 1 юни от 18 часа почитателите на живописта в Пловдив ще могат да се срещнат с новите творби на художника Пламен Бешков, който откива своята поредна самостоятелна изложба в къща „Мексиканско изкуство“ на Градската галерия в Стария град. Пламен Бешков представя живопис, изпълнена с маслени и акрилни бои, отдавайки предпочитание на фигуралната композиция. Творбите в изложбата са обединени от темата за съпоставяне между мъжкото и женското начало. Същевременно зрителят не е ограничен в свободата да възприема и тълкува видяното в по-широко измерение.

Налага се и усещането за една дистанцираност към времето и пространството и в отношението на човека към заобикалящия го свят. В рисунката и трактовката на човешката фигура съзнателно е търсена деформация на формата до степента, подпомагаща специфичния изказ на автора. Композициите са изградени в силни и контрастни тонове, тъй като експресивният рисунък е характерна особеност в стила на художника.

Пламен Бешков е завършил Средно специално художествено училище „Илия Петров“- София, българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, както и „Педагогика на обучението по изобразителното изкуство“. Работи в областта на живописта и графиката. Участва в общи изложби в страната, реализирал е самостоятелни изложби у нас, в Румъния и Гърция. Участва и в международен уъркшоп „Обединени художници за Обединена Европа“ през 2017 г

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.