Жителите на село Воден изгониха Петков и Денков: Изчезвайте екскурзианти такива! (ВИДЕО)

Скандал в село Воден. Пострадалите от огненото бедствие изгониха съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков и бившия премиер акад. Николай Денков от селото, като ги нарекоха "екскурзианти"

Инцидентът се разигра пред кметството на село Воден.

„Изчезвайте екскурзианти такива! Изчезвайте, да ви няма. Екскурзианти не ми трябват“, обърна се местен жител към Петков, който поиска да разговаря с него, съобщават от БГНЕС.

По-рано във Facebook Петков се похвали, че заедно с Денков са прелетели над селото с малък самолет. Той сподели, че докато е летял му е хрумнала идея как да се справят с пожара, като предложи 8 малки самолети с термо камери да патрулират, за да установяват къде има пожари.

Заедно с Денков те са прелетели и над големия язовир до с. Воден, от който, ако имахме самолети оборудвани за гасене на пожари, можеха да загребват по 6 тона вода директно от язовира.

„Един такъв самолет може да излее до 30 тона вода на час над засегнатите горски масиви. Това също би предотвратило неконтролирания пожар. Трябват превантивни мерки, които работят, а не само да се тича след трагедиите“, посочи Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика