Жители на затворен за ремонт път ще стигат до домовете си с пропуск

Автомобили затруднявали строителните работи по шосето между варненските квартали „Аспарухово“ и „Галата“  

Живеещите в района на затворения за ремонт участък от пътя  между варненските квартали „Аспарухово“ и „Галата“, които  нямат друг достъп до имотите си, ще получат пропуски, за да могат да се приберат у дома с кола. За това се договориха на среща кметът на Варна Благомир Коцев и представители на фирмата изпълнител. 

До решението се стигна, след като строителите  обявиха, че по затвореното трасе постоянно има автомобилен трафик, който затруднява ремонтните дейности, а граждани се оплакаха, че не могат  да се приберат с кола до жилищата си. Предстои от районното кметство да направят оглед на имотите от отбивката за местност „Карантината“ до разклона за кв. „Галата“ и да издадат пропуски единствено на реално живеещите в този район. Останалите ще трябва да ползват обходния маршрут през местност „Боровец“. По данни на пътните фирми републиканският участък от шосето за тази местност, в близост до гробищата на квартала, ще бъде ремонтиран през 2025 г.

След поставяне на пътна маркировка в участък от бул. „Христо Смирненски“, в началото на следващата седмица ще бъде възстановен и маршрутът на автобус №12 от градския транспорт, съобщиха от общината.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони