Жозе Моуриньо: Не искам да бъда добър човек

Жозе Моуриньо заяви, че иска да бъде добър треньор, а не добър човек. Португалецът е без клуб след като бе уволнен през декември от "Манчестър Юнайтед". Специалния търси ново предизвикателство в голям европейски отбор. И дори някои треньори да не приемат начина му на работа, той е категоричен, че не възнамерява да променя принципите си.

"Много колеги се крият зад технологиите, но истинската тайна на моята професия не е там - каза Моуриньо в интервю за френския вестник "Екип". - Когато работя, всеки ден мисля върху тренировъчния процес. Трябва да дам най-доброто от себе си, за да подобря играчите, с които разполагам. Преди дни чух един футболист да говори за треньора си. Определи го като добър и приятен човек, който има голямо сърце. Играчите никога не казват, че техният наставник е страхотен, заради работата, която върши. Не искам да бъда добър човек, защото той се превръща в марионетка. А това случили се, след три месеца оставаш без работа. Хубавият и добър човек не е треньор. Тази позиция е за лидери, които умеят да намират общ език с играчите".

Моуриньо е фаворит за треньорския пост в ПСЖ. Германецът Томас Тухел, наставник на френския шампион, изпраща противоречив сезон, въпреки титлата в Лига 1. Отборът му отпадна в Шампионската лига от "Манчестър Юнайтед", а и записа изненадващи провали за Купата на Франция и в тази на Лигата.

"Невъзможно е да тренираш клуб, който има треньор - обясни Специалния. - Не е коректно да говоря за ПСЖ, но бих казал няколко неща за бившия ми клуб "Манчестър Юнайтед", който ги елиминира в Шампионската лига. На "Олд Трафорд" продължава да се подвизават проблемите, които бяха и по моето време. Дали Пол Погба е главният виновник за всичко? Не мога да кажа ... "да", той е единственият отговорен. "Юнайтед" просто има сериозни проблеми, които му пречат да постига целите си. Сред тях са организацията и амбицията на играчите“.

Специалния похвали „Аякс“ за представянето им през този сезон в Шампионската лига.

„Отборът им много израсна – каза Моу. - Преди две години играхме финал срещу тях и още след петата минута на мача казах на един от моите асистенти: „Спокойно, трофеят отива в Манчестър“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят