Жребият изправи "Лудогорец" срещу ФК "Копенхаген" в Лига Европа

Българският шампион "Лудогорец" ще се изправи срещу ФК "Копенхаген" в елиминационната фаза на Лига Европа. Това определи жребият, който бе изтеглен днес в Нион, Швейцария.

Българският тим бе сред непоставените в жребия, заедно с другите три трети отбора в групите на ШЛ с по-слаби показатели, както и с 12-те отбора, завършили на второ място в групите на Лига Европа.

"Лудогорец" зае трето място в група А на Шампионската лига и с три точки си осигури мястото във втория по сила турнир.

Разградчани се включват от 1/16-финалите заедно с първите два тима от 12-те групи на Лига Европа – общо 24, и осемте отпаднали от Шампионската лига като трети в групите си.

Мачовете от 1/16-финалите на Лига Европа ще се изиграят на 16 и 23 февруари. В първия двубой Лудогорец е домакин.

Кой са съперникът на "орлите"

ФК „Копенхаген“ е клуб от едноименния датски град. Играе в местната суперлига и е сред най-успешните отбори в Дания, както и най-високо поставеният скандинавски отбор в ранкинглистата на УЕФА. Отборът е шампион на Дания 7 пъти, печелил е 4 купи на Дания, а през сезон 2006-07 за първи път се класират в груповата фаза на Шампионската лига.

ФК „Копенхаген“ е основан през 1992 г. като голямо клубно обединение между 2 тима от Копехаген. Играе мачовете си на „Паркен стадион“, който е и национален стадион. Основен съперник в датското първенство се явява другият копенхагенски гранд Брьонбю ИФ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят