Загиналият кап. Георги Анастасов спасил живота на другите двама военни

Ще бъде повишен посмъртно в звание по заповед на министъра на отбраната

Тъй като благодарение на професионалните качества на загиналия при инцидента с военния хеликоптер кап. Георги Анастасов, животът на останалите двама души от екипажа е спасен, министър Красимир Каракачанов е издал заповед за неговото повишаване в звание посмъртно от капитан в майор макар. Това каза той пред БТВ.

Каракачанов допълни, че се е обадил лично на бащата на загиналия капитан, изразил е своите съболезнования. Министерството на отбраната поема всички разходи по транспортирането на семейството до Варна, което е от Ямбол, както и разходите по погребението.

За Варна още вчера са отпътували заместник-министърът Величков и вицеадмирал Евтимов, които да се запознаят на място със ситуацията, допълни Каракачанов.

От министерство на отбраната съобщават още, че двамата пострадали пилоти са в стабилно състояние и са настанени за лечение в реанимацията на Военноморска болница – Варна.

Капитан Павел Симеонов и капитан Анатоли Апостолов са контактни и с нормални жизнени функции. Лекуващият екип дава добри прогнози за пълното възстановяване на двамата пилоти.

 

 

 

 

Коментари

Задължително поле