Задигнаха над 100 000 лв. от банкомат за 2 минути (обзор)

Крадци задигнаха за две минути между 100 000 и 130 000 лв. от банкомат в супермаркет в столичния квартал „Надежда”.

Наглият обир е станал вчера в 03,20 часа. Апашите разбили вратата на магазина, отключили касата в банкомата, взели парите, заключили я и изчезнали безследно. Частните охранители, които отговарят за сигурността на магазина, получили сигнал за проникване в обекта. Пристигнали две минути и осем секунди след това. Открили, че вратата е разбита, но от магазина не липсва нищо. За банкомата отговаряла друга охранителна фирма, която имала договор с банката. Пристигнали и нейни представители, които установили, че касата не е разбивана, но парите липсват.

Вчера през деня АТМ-устройството не работеше. Върху неговата миниатюрна камера личаха следи от спрей. Хората от магазина и от съседни търговски обекти не пожелаха да коментират случая.

Супермаркетът доскоро имал двама души нощна охрана, но ги махнали и останала само алармената система, разказа търговец, пожелал анонимност. Има и камери, включително и насочени към банкомата, но вчера не стана известно дали са заснели обирджиите.

Служители на реда са направили няколко огледа на местопрестъплението. Основната им версия е, че вътрешен човек е замесен, или най-малкото - съдействал за кражбата. Устройствата имат специални начини за заключване, с които са запознати малък кръг специалисти. Не се изключва вероятността банкоматът изобщо да не е бил зареждан с банкноти, а наглият и шумен обир да е бил просто инсценировка.

Коментари

Задължително поле