Задържаните за модерната наркооранжерия в Разград остават в ареста

Петимата от организираната група в Разград, разработвала затворен цикъл за отглеждане и продажба на марихуана, са с мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна, след като съдът е уважил исканията на Окръжна прокуратура в Разград за задържането на мъжете.

Както „Труд” съобщи, те бяха арестувани в неделя след разбиването на наркооранжерията, която била изградена в помещения на спортната зала на бившия завод „Диамант” в града.

По информация на прокуратурата участниците в групата са: Иван И., Пламен К., Пламен В., Сунай А. и Мирослав К. Те са на възраст от 23 до 38 години и всеки е имал определена роля в схемата – от наемане на помещението, доставка на супермодерното оборудване от Холандия, отглеждането на растенията и продажбата на дрогата, до събирането на закъснелите плащания от клиенти. Трима от мъжете са от Разград, а останалите двама от Варненско и Сливен.

От тях бяха иззети оръжия, между които картечен пистолет, който ще се проверява на национално ниво дали с него не са извършвани и други престъпление, както и боен, който бил със заличени номера.

Конфискувани са още 9 растения, достигнали зрялост, половин кг готова продукция, семена, везна и други, ползвани за престъпната дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право